Czy firma Eduservice przygotowuje posiłki dla dzieci ze szczególnymi potrzebami dietetycznymi?

Obsługujemy 5 rodzajów diet: podstawową, bezmleczną, bezmlecznojajeczną, z eliminacją wieprzowiny i bezjajeczną. Ze względu na zbiorowy charakter żywienia nie obsługujemy specjalistycznych diet. Alergicy wymagają indywidualnego przygotowywania potraw z eliminacją uczulających produktów, co nie mieści się w zakresie naszych usług. W takich przypadkach rodzice we własnym zakresie dbają o wyżywienie dziecka. Możemy jedynie udostępnić wykaz potraw, w których występują alergeny np. pomidor, seler i rodzice na swoją odpowiedzialność modyfikują jadłospis.

Jak długo trwa dostawa posiłku do odbiorców?

W zakładzie produkcyjnym bezpośrednio po przygotowaniu składniki ciepłe pakowane są w czyste pojemniki GN do termosów kateringowych lub specjalnych pojemników izolacyjnych, a zimne do szczelnych opakowań gastronomicznych, które zapewniają odpowiednią temperaturę posiłku. Tak zapakowane potrawy umieszczamy w samochodzie przeznaczonym do transportu żywności i transportujemy zgodnie z wyznaczonymi trasami kierowców. Czas transportu w miarę możliwości staramy się skrócić do minimum i z reguły nie przekracza 45 minut. W trakcie dostawy Klient sprawdza jakość i ilość dostarczonych posiłków. Przyjęcie dostawy jest udokumentowane.

W jaki sposób odbywa się składanie zamówień?

Zamówienie posiłków ostatecznie jest potwierdzane na jeden dzień roboczy przed dostawą do godziny 11.00. Potwierdzenie ilości odbywa się w formie elektronicznej kontakt@eduservice.pl lub telefonicznej (tel.: 515-004-000). Pracownik ds. obsługi klienta wypełnia arkusz zlecenia produkcji i wysyła zamówienie do zakładu produkcyjnego, gdzie rozpoczynane jest przygotowanie posiłków na następny dzień. Zgłaszanie zmian zamówienia po godz. 11.00 nie jest przyjmowane, ponieważ dezorganizuje pracę zakładu produkcyjnego. Wyjątkowo zamówienie diety z eliminacją wieprzowiny powinno być przekazane dwa dni wcześniej, ponieważ realizacja tej diety wymaga dodatkowego zamówienia surowców.

W jaki sposób tworzone są jadłospisy?

Jadłospisy przygotowywane są zgodnie z obowiązującymi normami żywieniowymi dla określonej grupy wiekowej. Jadłospis planowany jest w cyklu co 6 tygodni, co pozwala uniknąć błędów powtarzania się potraw, produktów lub niewłaściwych zestawień dań. Dietetyk dysponuje stale poszerzaną bazą receptur, z których komponuje dwu tygodniowe menu. Dbamy o to by jadłospis był urozmaicony, pod względem techniki sporządzania potraw, produktów, barw, smaków i zapachów. Różnorodność jest szczególnie ważna wśród dzieci. Dodatkowo na podstawie ankiet stale przeprowadzanych wśród naszych klientów, weryfikujemy jadłospis zgodnie z preferencjami dzieci. Jeśli z ankiet wynika, że dany posiłek jest mniej lubiany – w kolejnych tygodniach jest zastępowany innym daniem o podobnych wartościach odżywczych.

 

Chciałbyś dowiedzieć się więcej lub poznać naszą ofertę? Skontaktuj się z nami już dziś!