Nowoczesny sprzęt i najwyższe standardy przygotowywania żywności

 

Doświadczenie i umiejętności łączymy nie tylko z produktami najwyższej jakości, ale także wysokiej klasy sprzętem, dzięki czemu możemy zagwarantować w pełni zdrowe posiłki. Kuchnia Eduservice wyposażona jest w najnowocześniejszy sprzęt, spełniający najwyższe standardy jakościowe, praktyczne i estetyczne. Ta nowoczesna infrastruktura umożliwia przygotowanie dużej liczby posiłków w sposób zdrowy, a przede wszystkim bezpieczny.

Pomieszczenie kuchenne podzielone jest na kilka segmentów, dzięki czemu zachowane są standardy i normy bezpieczeństwa sanitarnego.

Tak zwana „strefa brudna” służy do dostawy surowców od wyspecjalizowanych i sprawdzonych dystrybutorów naturalnej żywności. Dzięki temu mamy pewność, iż zamawiane produkty nie są przetworzone i nie posiadają zbędnych konserwantów. W obieralni dokonuje się dokładna obróbka wstępna, w której to dodatkowo sprawdzamy otrzymany towar i przygotowujemy do dalszego przetwórstwa. Po dokładnym przygotowaniu produktów, przekazujemy je do „strefy czystej”, gdzie podlegają one obróbce mechanicznej oraz termicznej pod okiem doświadczonych kucharzy.

W centralnym bloku termicznym produkty są pieczone, smażone i duszone, gotowane są także zupy i parowane warzywa. Do tych czynności służy najlepszej jakości sprzęt: patelnie, kotły warzelne, frytownica oraz piece konwekcyjno-parowe. Przygotowywane dania pakowane są w jednostkowe opakowania do bezpośredniego spożycia lub pojemniki GN, a następnie do termoportów, które utrzymują odpowiednią temperaturę pożywienia. Dzięki temu mamy pewność, że dostarczane przez nas dania nie tracą cennych wartości odżywczych, są ciepłe i zachowują jak najlepszy smak.

Kuchnia oraz środki transportu, które wykorzystujemy w swojej pracy na co dzień, zostały dopuszczone do eksploatacji przez Sanepid i są pod stałym nadzorem sanitarnym tej instytucji.

zaplecze gastronomiczne dla placówek edukacyjnych

zaplecze gastronomiczne dla placówek edukacyjnych