Zielony koktail

Szef kuchni poleca: Zupa zielono mi…

Przepis na zupę: Zielono mi…

Zupa z zielonych warzyw

Składniki

  • jarmuż 80 gram;
  • brokuły 80 gram;
  • szpinak 50 gram;
  • groszek zielony 80 gram;
  • fasolka szparagowa 80 gram;
  • wywar – drobiowy lub wołowy albo warzywny 0,7 litra.

Kroku po kroku

Warzywa wrzucamy do wywaru i gotujmy na wolnym ogniu. Doprawiamy solą, pieprzem, 1 ząbkiem czosnku, sokiem z 1 cytryny,  szczyptą cukru. Podajemy z groszkiem ptysiowym, owocami goji lub płatkami migdałowmi. Zupa ta może mieć również postać kremu, wówczas należy wszystko dokładnie zmiksować. Do dekoracji należy pozostawić różyczkę brokuł i kilka ziarenek groszku.

Smacznego!