Dobra, zdrowa kuchnia powinna mieć dobrego Szefa.
Szef kuchni: Jacek Wasielkiewicz
Ukończył jedną z najbardziej znanych szkół gastronomicznych w Polsce – Zespół Szkół Gastronomicznych na ul. Poznańskiej w Warszawie. Po uzyskaniu dyplomu, odbywał praktyki w hotelach Marriott i Sofitel Victoria, a także ma na swoim koncie 3 letni pobyt w Anglii, po powrocie z której kontynuował swoją kariera w Polsce w topowych restauracjach Warszawy.
Jego specjalizacja i kuchnie, w których ma największe doświadczenie to między innymi kuchnia polska, śródziemnomorska i ulubiona – chińska. Z Eduservice związany jest od 4 lat.
Jego priorytety w pracy to satysfakcja gości i uśmiech dzieci, ceni domowy smak i estetykę podania potraw.
Prywatnie pochodzi z Pruszkowa i jest ojcem 2 dzieci – uwielbia kulinaria i sporty wyczynowe.
O niezwykle ważnej roli Szefa Kuchni
Dogląda, nadzoruje, tworzy – to szef i artysta w jednym. Jego rola nie kończy się wyłącznie na gotowaniu. Dba o atrakcyjność smakową i wizualną przygotowywanych dań. Jest również odpowiedzialny za całą kuchnię i swój zespół – opracowuje właściwy jadłospis, pilnuje odpowiedniego przygotowania potraw przez pracowników, sprawdza jak prezentują się gotowe dania i upewnia się czy spełniają odpowiednie standardy jakości. Jego obowiązkiem jest także orientacja w nowych trendach kulinarnych i dopasowanie do nich swojego menu. To na nim spoczywa dostosowanie serwowanych dań do indywidualnych okoliczności i wymagań klientów. Nadzoruje właściwe wykorzystywanie produktów spożywczych oraz prawidłowe łączenie składników. Dobrego Szefa Kuchni cechuje bogata wyobraźnia i pomysłowość, umiejętność tworzenia nowych potraw, a także wiedza dotycząca prawidłowego i zdrowego żywienia oraz zapotrzebowania odżywczego bez względu na wiek.