Potrawy przygotowywane przez Eduservice są nie tylko odpowiednio zbilansowane, ale też smaczne i zróżnicowane
Dania mięsne, z drobiu, wieprzowiny i cielęciny, dania jarskie i rybne, warzywa – ze szczególnym uwzględnieniem tych sezonowych, a także zupy, to baza rozbudowanych jadłospisów Eduservice. Każda potrawa jaką wprowadzamy do menu, powstaje na podstawie testowanej wcześniej receptury, co gwarantuje jej wysoką jakość oraz powtarzalność osiąganego efektu.
W trosce o to, aby klient dostawał posiłki o najwyższym standardzie, czyli bezpieczne, smaczne i zdrowe, korzystamy ze sprawdzonych dostawców, którzy zyskali nasze zaufanie. Surowce i towary są dostarczane na bieżąco, według potrzeb i ilości zamówień, bez konieczności dłuższego ich magazynowania. Dzięki temu klienci mają pełną gwarancję świeżości dostarczanych przez Eduservice dań.
Stale doskonalimy jadłospisy
Przygotowywane jadłospisy zostały opracowane na bazie naszych wieloletnich doświadczeń oraz współpracy z wysokiej klasy dietetykami. Współpracowaliśmy z wieloma ekspertami, w tym m.in. z Instytutem Żywności i Żywienia w Warszawie, Centrum Zdrowia Dziecka oraz firmą Setpoint – Doradztwo Żywieniowe. Zaowocowało to utworzeniem jadłospisów zapewniających urozmaicone i zbilansowane pod kątem składników odżywczych i kaloryczności odżywianie dzieci i młodzieży. Wykwalifikowani kucharze dbają także o jak najlepszy wygląd estetyczny przygotowywanych potraw, aby każde dziecko z przyjemnością spróbowało serwowanych dań.
Wiedzę specjalistyczną wzbogacamy o codzienną obserwację preferencji żywieniowych dzieci. Od kilku lat za pomocą ankiet wypełnianych przez Klientów zbieramy opinie o potrawach. Ankiety są szczegółowo analizowane i służą stałemu podwyższaniu satysfakcji Klientów ze współpracy z Eduservice. Potrawy, które nie zyskały uznania odbiorców są zastępowane przez inne o podobnych wartościach odżywczych. Stale dbamy o to, aby dostarczane posiłki były nie tylko zdrowe i smaczne, ale także zróżnicowane. Dzięki kreatywności kucharzy, dania są niezwykle kolorowe i apetyczne, dzięki czemu znaczna większość z nich zostaje przez najmłodszych z radością przywitana na talerzu.
Najwyższa jakość składników i posiłków
Posiłki przygotowujemy w oparciu o najnowocześniejsze, zdrowe technologie. Wiele potraw mięsnych, rybnych oraz jarzyn gotujemy i pieczemy w nowoczesnych piecach konwekcyjno – parowych. Technologia ta pozwala zachować w potrawach większą ilość zdrowych składników oraz zapewnia niższą zawartość tłuszczu niż w potrawach smażonych w tradycyjny sposób. Specjalistyczne urządzenia gwarantują najwyższą jakość oferowanych przez Eduservice produktów.