Catering dla przedszkoli
Zdrowy i profesjonalny catering dla przedszkoli – Warszawa
Zdrowe, pełnowartościowe i dostosowane do potrzeb dziecka posiłki to warunek konieczny nie tylko jego dobrego samopoczucia, ale i rozwoju. Dlatego też dbamy o właściwe i racjonalne żywienie dzieci już od najmłodszych lat, dostarczając bogate w składniki odżywcze dania, zapewniające prawidłowy rozwój fizyczny, emocjonalny i intelektualny dzieci, a także wzmacniające ich naturalną odporność.
Nasze menu w dużym stopniu bazuje na produktach sezonowych, zmieniając się w ciągu roku, co pozwala dzieciom na poznawanie coraz to nowszych smaków oraz korzystanie z bogactw sezonowych owoców i warzyw. Serwowane przez nas posiłki konsultowane są z wykwalifikowanymi ekspertami do spraw żywienia, którzy czuwają nad jadłospisami dietetycznymi i dbają o zbilansowane porcje dań dostosowane do wieku i potrzeb dzieci.
Wiemy jak bardzo ważną rolę odgrywa różnorodność produktów w diecie dzieci w wieku przedszkolnym, a także odpowiednia ilość i proporcja składników odżywczych, dlatego też przygotowujemy potrawy dostarczające dzieciom produkty z każdej grupy żywności. Zestawy obiadowe są dostarczane według następującego standardu: zupa; drugie danie mięsne/rybne – składające się z potraw: białkowej, skrobiowej, jarzynki lub surówki/sałatki; kompot. W każdym tygodniu są 3 drugie dania mięsne, 1 rybne i 1 jarskie. Wychodząc naprzeciw współczesnym potrzebom placówek edukacyjnych, zapewniamy także posiłki dla dzieci ze szczególnymi potrzebami dietetycznymi, w tym dania wykluczające mleko i przetwory mleczne, jaja, wieprzowinę czy gluten.
Przykładowy jadłospis:
- śniadanie: ryż na mleku, kanapka z chleba pytlowego z masłem i szynką z indyka , przekąski owocowo- warzywne
- I danie: zupa jarzynowa
- II danie: gulasz wieprzowy z szynki, kopytka, sałatka z buraków, kompot
- podwieczorek: budyń śmietankowy, truskawki
Zamówienia ilościowe składane są z jednodniowym wyprzedzeniem do godziny 11:00. Ciepłe posiłki dostarczamy w pojemnikach termoizolacyjnych, w metalowych naczyniach typu GN umożliwiających nakładanie posiłków z bemarów (urządzeń podtrzymujących ciepło). Jeżeli placówka posiada ciąg technologiczny do regeneracji potraw możliwe jest także dostarczanie posiłków schłodzonych w schładzarce szokowej – zgodnie z nowoczesną technologią cook & chill.
Zachęcamy także do zapoznania się z naszymi pozostałymi usługami:
Jeżeli są Państwo zainteresowani współpracą prosimy o przesłanie zapytania za pomocą formularza:
Zapraszamy również do skorzystania z naszej oferty placówki edukacyjne spoza Warszawy: