Żywienie zbiorowe, czyli posiłki dla szkół, przedszkoli i żłobków

 

Zapewnienie prawidłowego żywienia dzieci, przebywających w placówkach edukacyjnych to dla nas najważniejszy cel. W ramach działalności oferujemy Państwu usługi z zakresu żywienia zbiorowego obejmujące gotowe posiłki dla szkół, przedszkoli i żłobków. Profesjonalny personel, a także wysokiej jakości sprzęt gastronomiczny pozwala nam na stworzenie i dostarczenie każdej ilości posiłków!

Ofertę kierujemy do podmiotów będących zbiorowymi odbiorcami żywności, ze szczególnym uwzględnieniem jednostek edukacyjnych dla których stworzyliśmy innowacyjny i nowoczesny system żywienia dzieci i młodzieży oparty na najnowszych technologiach i zdrowych recepturach. Mając świadomość jak ważną rolę spełnia zdrowa dieta w rozwoju najmłodszych, dostarczamy pełnowartościowe i zróżnicowane dania przygotowane wyłącznie z naturalnych, nieprzetworzonych produktów, które otrzymujemy od zaufanych dostawców.

W każdym tygodniu oferujemy 3 drugie dania mięsne i 2 dania jarskie lub 1 danie rybne i 1 danie jarskie. Wychodząc naprzeciw potrzebom placówek edukacyjnych, oprócz standardowego menu zapewniamy także posiłki dla dzieci ze szczególnymi potrzebami dietetycznymi, wykluczające: mleko i przetwory mleczne, jaja lub wieprzowinę. Ilości posiłków na kolejny dzień są uzgadniane z jednodniowym wyprzedzeniem, do godziny 14:00.

stolowki w szkolach przedszkolach i zlobkach

Posiłki dostarczamy w pojemnikach termoizolacyjnych, w metalowych naczyniach typu GN umożliwiających nakładanie posiłków z bemarów (urządzeń podtrzymujących ciepło). W przypadku zamówienia pełnego wyżywienia, dostawy realizowane są dwukrotnie w ciągu dnia: rano i około południa. Odpowiednio zapakowane dania przywożone są specjalnie przystosowanymi do tego samochodami dostawczymi.

Przyrządzamy posiłki w różnych gramaturach dostosowanych do żywienia osób z różnych grup wiekowych. Posiłki są zdrowe i pełnowartościowe, a jadłospisy opracowane we współpracy z doświadczonymi dietetykami. Przy wprowadzaniu nowej potrawy do jadłospisu szczególną uwagę przywiązujemy do jakości dań oraz oceny klienta. Chcąc zapewnić pełne zadowolenie klientów, proces wprowadzenia jest kilkuetapowy. W pierwszej kolejności powstaje prototyp potrawy, następnie przygotowujemy przerób w większej ilości, który poddawany jest ocenie sensorycznej przez wyznaczone osoby oraz przez grupę docelową.

Po zaakceptowaniu produktu potrawa jest wprowadzana do jadłospisu. Oferujemy klientowi coś więcej niż smaczne jedzenie. Proponujemy zdrowe i dostosowane do indywidualnych potrzeb produkty z uwzględnieniem kalkulacji ekonomicznej. Przygotowane przez nas posiłki to gwarancja wysokiej jakości potraw oraz składników użytych do ich wykonania.

Zapraszamy do współpracy – skontaktuj się z nami i poznaj ofertę jeszcze dziś!