Szef kuchni poleca: swiderki z indykiem

Szef kuchni poleca: Świderki z indykiem

Przepis na: Świderki z indykiem

Składniki

  • 200 ml przecieru pomidorowego
  • kostka rosołowa
  • 20 dag makaronu świderki
  • 20 dag mięsa z indyka
  • 10 dużych pieczarek
  • cebula
  • po 4 łyżki kwaśnej śmietany
  • i startego żółtego sera
  • 3 łyżki oleju
  • tymianek, sól

Jak to zrobić?

Makaron ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, umieścić w naczyniu do zapiekania. Kostkę rosołową i przecier pomidorowy zalać 2 szklankami wody, zagotować. Mięso umyć, zemleć, podsmażyć na oleju, zalać przygotowanym sosem pomidorowym i poddusić. Pieczarki obrać i pokroić w plastry, obraną cebule posiekać i dodać z mięsem do makaronu. Całość delikatnie wymieszać, poruszyć tymiankiem, polać śmietaną oraz posypać startym serem. Zapiekać ok. 25 minut w temperaturze 170-180 stopni.

Smaczneg!